Ружа, прополис и мед – каква е тройната им сила?

Природата ни е дарила с уникални лечебни растения и съставки за добро здраве и имунитет. Кашлица, болно гърло, имунитет, сила и енергия – тя може да ни даде всичко.

Да поговорим за кашлицата

Кашлицата е вроден естествен механизъм на защита. При възпаление на бронхите, тя подпомага по-бързото изхвърляне на секрет, съдържащ бактерии и клетъчни отпадъци. Доброто средство против кашлица НЕ СПИРА кашлицата, а я облекчава!

Имате дразнеща кашлица? Боли ви гърлото? Вироза? 

МариаМед е насреща с трите си активни съставки, полезни за дихателните пътища и имунитета – бяла ружа, прополис и мед. 

Бялата ружа е многогодишно сивозелено тревисто растение. Носи латинското наименование Althaea Officinalis, което в превод означава „лечебна ружа“. Може да се види да расте по влажни и мокри места, като ливади и блата. Използвана е като средство за облекчаване на кашлица от преди повече от 2500 години. Има доказано омекчаващо, отхрачващо и противовъзпалително действие. Тези ефекти се свързват с богатото съдържание на слизести вещества в корените й – ружата действа като клей като създава плътно лепкаво вещество, което обгръща мембраните.

Екстрактът от растението индуцира фагоцитозата – процес, при който някои клетки поглъщат бактерии, мъртви тъкани или други твърди частици като по този начин ускорява процеса на оздравяване. Тя има и силно изразено антибактериално действие, ускорява заздравителния процес и убива вредните бактерии, които могат да навредят на здравето. Интересен факт – още древните римляни и египтяни са използвали корените на растението като средство за облекчение на кашлица и болки в гърлото.

Прополисът е вещество, което пчелите синтезират, за да защитят кошера си, а едновременно с това те ни даряват и с възможността да защитим себе си. Прополисът има антибактериално действие, противогъбичен ефект и противовъзпалително действие. Богат е на витамини и минерали, а често дори бива наричан “природният антибиотик.” Той няма същото действие като синтетичните антибиотици, но действа срещо вредните патогени без да убива полезните бактерии в тялото.

Медът е още един дар от пчелите, който е познат на човечеството от хилядолетия и е тачен и до днес. Разказват, че в гробницата на Тутанкамон са били открити затворени съдове с мед, които все още са били годни за ядене, въпреки че са били оставени там преди близо 2000 години. Медът може да издържи вечно, стига да не са допуснати грешки в преработката му, защото това богатство от природата има антибактериални свойства и не позволява на вредни микроорганизми да се развиват в него. Той се използва за намаляване на кашлицата и дразненето в гърлото, както и за енергия и сила.

Изберете МариаМед с три съставки и троен ефект – при суха кашлица, при болки в гърлото и за имунитет!